Există mai multe cauze. Cele mai comune sunt îmbătrânirea şi consumul unor substanţe ca şi cafeaua, ceaiul, cola, vin roşu, etc. Pe parcursul formării dintelui, administrarea de tetraciclina si fluorizarea excesivă pot cauza colorarea dentară. La dinţii la care s-a extirpat nervul, în timp, culoarea lor se închide. Petele care pot fi înlaturate prin curaţare profesională se numesc coloraţii extrinseci. Cele care nu pot fi înlăturate prin această metodă se numesc coloraţii intrinseci.
Read More
Implantul dentar este un corp metalic, de regulă din aliaj de titan, care se plasează în osul maxilar sau în mandibulă şi care preia funcţia rădăcinii dentare. Acceptarea implantului de către organism(osteointegrarea) presupune formarea şi consolidarea legăturii dintre suprafeţele implantului şi ţesutul osos.
Toate celelalte suprastructuri ataşate implantului fac parte din lucrarea protetică care va înlocui unul sau mai mulţi dinţi
Read More
Coroanele dentare cermice (porţelan) pe suport de zirconiu sunt folosite pentru a recrea atât dinţii din faţă, cat si dinţii posteriori, care s-au spart sau care s-ar putea sparge datorita plombelor supradimensionate sau fracturilor dentare. Exista o varietate de materiale folosite pentru a le construi. Coroanele dentare ceramice pe suport de zirconiu arată şi se percep ca si cum ar fi dinţi naturali.
Read More
Scanare rapidă și foarte precisă a dinților preparați în vederea aplicării de coroane, punți, fațete sau incrustații
Adaptare 100% a lucrărilor protetice, nu necesită probe intermediare sau retușuri
Comoditate pentru pacienți - fără senzație de vomă
Mult mai igienică decât amprentarea clasică – capetele de scanare sunt sterilizate la autoclav
Read More
Plasaţi periuţa de dinţi la unirea dintre dinţi şi gingie într-un unghi de aproximativ 45 de grade
Cu o uşoară mişcare de rotaţie, periaţi dinspre gingie înspre vârful dinţilor
Periaţi apoi partea exterioară şi cea interioară ale dinţilor cu aceeaşi mişcare de rotaţie pe verticală
Read More